Aardbeien­gries­meel­pudding met pistache­pesto

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1/2 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 3 eetlepels (spelt)griesmeel, ongekookt
  • 250 g aardbeien
  • 15 g pistachenoten, gepeld
  • 1 eidooier

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
131 kcal
Koolhydraten
14 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
4,7 g
- waarvan verzadigd
1,6 g
Eiwit
6,3 g
Vezels
1,5 g
Groente
0 g
Zout
0,2 g

Bereiding

Snij 1/2 vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Rasp de schil van 1 biologische citroen en pers de citroen uit.

Breng 400 ml halfvolle melk, 1 theelepel citroenschil,  het vanillestokje en de merg hieruit aan de kook.

Voeg al roerend 3 eetlepels (spelt)griesmeel toe en laat af en toe roerend op een laag vuur ca. 10 minuten wellen. Laat de griesmeel iets afkoelen.

Pureer 250 g aardbeien grof. Pureer hierbij ook 1 eetlepel gepelde pistachenoten en wat citroenschil en -sap.

Roer 1 eidooier door de gries. Schep het aardbeienmengsel er kort door en verdeel over twee glazen.

Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Garneer met de pistachepesto en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes