Aardbeiengriesmeelpudding met pistachepesto
- Nagerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snij 1/2 vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Rasp de schil van 1 biologische citroen en pers de citroen uit.
Breng 400 ml halfvolle melk, 1 theelepel citroenschil, het vanillestokje en de merg hieruit aan de kook.
Voeg al roerend 3 eetlepels (spelt)griesmeel toe en laat af en toe roerend op een laag vuur ca. 10 minuten wellen. Laat de griesmeel iets afkoelen.
Pureer 250 g aardbeien grof. Pureer hierbij ook 1 eetlepel gepelde pistachenoten en wat citroenschil en -sap.
Roer 1 eidooier door de gries. Schep het aardbeienmengsel er kort door en verdeel over twee glazen.
Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Garneer met de pistachepesto en serveer.