Aubergine-zoete aardappelsalade
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappels en snijd klein. Was de aubergine en snijd klein.
Spoel de kikkererwten in een zeef goed af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Doe de ui, zoete aardappel, aubergine en kikkererwten in een schaal en druppel olijfolie erover. Breng op smaak met paprikapoeder en peper.
Hussel door elkaar en spreid uit over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster voor 20 minuten. Schep halverwege om en zet de laatste minuut eventueel de ovengrillstand aan.
Was intussen de little gem en snijd klein. Bewaar een paar mooie bladeren en leg ze in een grote schaal.
Hussel de gesneden sla met de geroosterde groenten door elkaar en schep ze in de schaal.
Garneer de salade met de zadenmix.
Tip: Ook erg lekker met andere peulvruchten. Je kunt natuurlijk ook een lekkere dressing maken voor over de salade.