Bananen­brood met kardemom en walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Pel de bananen en prak met behulp van een vork of staafmixer.

Doe alle ingrediënten behalve de walnoten in een kom en mix tot een glad beslag.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag er in. Verdeel de walnoten over de bovenkant.

Bak het bananenbrood 45 minuten in de oven.

Haal vervolgens uit de cakevorm en laat afkoelen. De cake bevat 12 porties.

Tip: Je kunt het bananenbrood invriezen per plakje.

Liever minder koolhydraten? Gebruik dan amandelmeel in plaats van kikkererwtenmeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ eetlepel gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 50 g walnoten

Koolhydraten 15 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3,7 g
Vezels 3,7 g
Groente 0 g
Kcal 126
Zout 0,10 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!