Bananen­pannen­koek

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 banaan (hoe rijper, hoe beter)
  • 2 eieren
  • 1 handje frambozen of ander rood fruit

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
261 kcal
Koolhydraten
27,9 g
- waarvan suikers
21,2 g
Vet
9,2 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
14 g
Vezels
3,1 g
Groente
0 g
Zout
0 g

Bereiding

Prak de banaan en meng deze met het ei tot een glad mengsel.

Verhit een klein beetje olijfolie in een pan

Bak het banaan-ei-mengsel tot het goudbruin is

Top de bananenpannenkoek af met wat rood fruit

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes