Basis tomatensaus
- Bijgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 5
Bereiding
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
Fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe hierna de groenten erbij en bak een aantal minuten mee.
Voeg de passata, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe.
Roer door en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Pureer naar wens de groenten door de saus.
Tips:
- Deze saus is ideaal om in de vriezer op voorraad te hebben. Maak er dus lekker veel van!
- Maak de saus verder af door linzen, gehakt of kikkererwten toe te voegen.
- Serveer met peulvruchtenpasta, courgettespaghetti of volkoren (spelt)penne.
- Lekker met gescheurde basilicum of tuinkers en geschaafde Parmezaanse kaas.