Biefstuk met paprikasaus

Ingrediënten
- 2 geroosterde paprika’s (pot)
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl kookroom light
- 2 biefstukjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 240 kcal
- Koolhydraten
- 7 g
- Vet
- 12 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 25 g
- Vezels
- 2 g
- Groente
- 90 g
- Zout
- 0,2 g
Bereiding
Warm de gril of een grilpan voor.
Laat de paprika’s uitlekken en pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot in de margarine glazig. Voeg royaal peper toe.
Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
Roer de paprikapuree er door en maak de saus op smaak met peper. Houd de saus warm.
Bestrooi de biefstukjes met peper en gril ze in 4-6 minuten bruin. Geef de saus er bij.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
