Biefstuk met paprikasaus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Biefstuk met paprikasaus

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika’s (pot)
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl kookroom light
  • 2 biefstukjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
240 kcal
Koolhydraten
7 g
Vet
12 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
25 g
Vezels
2 g
Groente
90 g
Zout
0,2 g

Bereiding

Warm de gril of een grilpan voor.

Laat de paprika’s uitlekken en pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot in de margarine glazig. Voeg royaal peper toe.

Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.

Roer de paprikapuree er door en maak de saus op smaak met peper. Houd de saus warm.

Bestrooi de biefstukjes met peper en gril ze in 4-6 minuten bruin. Geef de saus er bij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes