Bloemkoolpizza met gekleurde tomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verhit een pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolrijst in een zeef en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Meng de bloemkoolrijst in een kom met ei, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas.

Spreid het plakkerige bloemkoolmengsel uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit intussen olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2-3 minuten op een laag vuur. Voeg daarna een scheutje water toe en roer er een sausje van.

Pel de ui en snijd in ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren.

Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, tomaatjes en de overgebleven geraspte kaas.

Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olie en peper en bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g tomaat cherrymix
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 eieren
  • 2 rode uien
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 el olie
  • peper

Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 16 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 12 g
Eiwit 22 g
Vezels 9 g
Groente 350 g
Kcal 537
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Ekomenu