Bloemkool­risotto met champig­nons

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Bloemkoolrisotto met champignons

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 60 ml water
  • 1 bouillonblokje, natriumarm
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
389 kcal
Koolhydraten
10,2 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
26,6 g
- waarvan verzadigd
11,7 g
Eiwit
24 g
Vezels
6 g
Groente
325 g
Zout
0,71 g

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg even later ook de champignons toe.

Voeg na 5 minuten de bloemkoolrijst, water en het bouillonblokje toe en laat dit 4 minuten koken.

Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.

Haal de pan van het vuur en laat het overtollige vocht uitlekken. Voeg dan de mozzarella en Parmezaanse kaas (laat een klein beetje over voor de garnering) toe en roer dit door de bloemkoolrisotto.

Verdeel de risotto over twee borden en serveer met wat Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes