Bloem­kool­soep met kerrie

Bereiding

Pel de knoflookteentjes en snijd fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook.

Voeg de bouillon en bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook.

Kook 5 minuten en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng op smaak met kerrie en peper.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met verse dille.

Tip: Diepvriesgroenten zijn vaak goedkoper dan vers en extra makkelijk doordat ze al gesneden zijn.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon minder zout
  • 450 g bloemkoolroosjes (diepvries)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • 2 takjes verse dille

Koolhydraten 6,8 g
waarvan suikers 3,8 g
Vet 4,3 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3,6 g
Vezels 4,2 g
Groenten 150 g
Kcal 88
Zout 0,59 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!