Boterham met kalkoen­filet en gegrilde paprika

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 50 g gegrilde rode paprika (pot)
  • 2 volkoren boterhamen
  • 20 g spinazie
  • 2 plakken kalkoenfilet
  • 4 g zonnebloempitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
241 kcal
Koolhydraten
30,9 g
- waarvan suikers
4,2 g
Vet
4,8 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
15,4 g
Vezels
6,5 g
Groente
70 g
Zout
1,43 g

Bereiding

Snijd de gegrilde paprika in reepjes.

Beleg de boterhammen met de spinazie, kalkoenfilet, gegrilde paprika en zonnebloempitten.

Tip: Vervang de kalkoenfilet door bijvoorbeeld hummus voor een veganistisch versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes