Braadstuk met mosterdkorst

Ingrediënten
- 500 g mager varkensbraadstuk, rauw
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 ml water
- 1 beschuit
- 2 eetlepels kervel, gehakt
- 4 eetlepels mosterd
- 600 g aardappelen, rauw
- 800 g wortel
- 200 ml groentebouillon
- 2 theelepels tijm, gehakt
- 3 eetlepels roomkaas, light
- 1 eetlepel allesbinder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 393 kcal
- Koolhydraten
- 44 g
- Vet
- 7 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 34 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Bestrooi het magere varkensbraadstuk met peper en bak ca. 8-10 minuten in 1 eetlepel olie.
Schenk er 500 ml water bij en laat ca. 40 minuten in een braadpan in de oven op 200°C smoren.
Verkruimel 1 beschuit, meng met 2 eetlepels gehakte kervel en 4 eetlepels mosterd.
Bestrijk hiermee het braadstuk en laat ca. 20 minuten zonder deksel op de pan in de oven gaar worden.
Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de wortels in plakjes en laat ca. 20 minuten in 200 ml groentebouillon met de gehakte tijm koken.
Verfijn de wortels met 4 eetlepels light roomkaas en peper.
Haal het braadstuk uit de oven, laat afgedekt ca. 10 minuten rusten en snijd vervolgens in plakken.
Los 1 eetlepel allesbinder op in 20 ml water, roer door het braadvocht en laat ca. 1 minuut koken.
Breng op smaak met peper. Serveer het vlees met saus, aardappelen en wortels.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
