Broccoli-kaas-pizza
- Hoofdgerecht, Goedkoop, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de broccoli in roosjes en snijd ook de stronk in kleine stukjes. Maal in een keukenmachine fijn.
Doe de fijngemalen broccoli in een vergiet en plaats het vergiet op een pannetje met kokend water. Stoom de broccoli 5 minuten.
Doe de gestoomde broccoli vervolgens in een theedoek en knijp het vocht er goed uit.
Meng de broccoli met het ei en de helft van de kaas in een kom.
Verdeel dit mengsel goed over een met bakpapier beklede bakplaat en druk goed aan. Bak deze pizzabodem zo’n 20 minuten in de oven.
Pel ondertussen de ui. Snijd de helft van de ui in dunne ringen en de rest snipper je fijn.
Fruit het gesnipperde deel en voeg vervolgens de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en een klein beetje water toe. Bak dit kort mee.
Bestrijk de broccolibodem met dit tomatenpuree mengsel en beleg met de uienringen, gesneden cherrytomaten, de rest van de kaas en Italiaanse kruiden naar smaak.
Bak nog 10 minuten in de oven en garneer met basilicum.