Broccolibrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de rijst door de broccoli grof te malen in een keukenmachine.

Kluts de eieren luchtig.

Voeg alle ingrediënten toe aan de eieren en meng goed door elkaar.

Schep het deeg in een ingevet cakeblik (16 cm) en verdeel gelijkmatig.

Zet het cakeblik in de oven en bak ongeveer 30 minuten.

Laat even afkoelen voordat je de cake in plakken snijd.

Bewaar wat overgebleven is, in de koelkast of diepvries.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g broccoli of kant- en klare broccolirijst
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 theelepel grove mosterd, natriumarm
  • 1 theelepel bakpoeder
  • peper en zout

Koolhydraten 1,3 g
waarvan suikers 0,5 g
Vet 7,1 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 1,8 g
Groente 25 g
Kcal 90
Zout 0,06 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!