Bruine bonensoep
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was of schil de aardappels en wortels en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
Snijd de prei in dunne ringen en spoel in een vergiet grondig af onder de kraan. Spoel de bruine bonen in een vergiet af onder de kraan.
Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de aardappels, prei en wortels erbij en roerbak 1 minuut mee.
Voeg de bruine bonen, tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng op smaak met kerriepoeder en peper. Breng aan de kook.
Temper het vuur en kook de soep 15-20 minuten. Voeg de helft van het maggikruid toe. De andere helft bewaar je om het gerecht mee te garneren.
Schep met een schuimspaan wat wortels, aardappels en bonen uit de pan en pureer de rest met een staafmixer tot een gladde soep.
Proef en breng eventueel verder op smaak met specerijen. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Schep de aardappels, wortels en bonen weer terug in de pan. Snijd de rest van het maggikruid klein en garneer de soep ermee.
Tip: Ook erg lekker met verse peterselie en een snee roggebrood.