Carrotcake-havermout

Bereiding

Was de wortel en rasp grof. Hak de walnoten grof.

Breng de melk aan de kook, voeg de havermout, rozijnen en ⅔ van de wortel toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens kort staan.

Doe de havermout in een bakje en garneer met de kaneel, walnoten en overige wortel.

Gebruik plantaardige melk voor een veganistische versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 35 g wortel
  • 20 g walnoten
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 40 g havermout
  • 10 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Koolhydraten 48,1 g
waarvan suikers 21,3 g
Vet 20,3 g
waarvan verzadigd 4,3 g
Eiwit 17,5 g
Vezels 6,1 g
Groente 35 g
Kcal 457
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!