Champignons à la Bordelaise

Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes (blad)peterselie
- 250 g grote champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 ml tomatensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 41 kcal
- Koolhydraten
- 1,6 g
- - waarvan suikers
- 0,8 g
- Vet
- 2,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 1,8 g
- Vezels
- 1,3 g
- Groente
- 70 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.
Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee, bewaar wat peterselie voor de garnering. Voeg wat peper en het tomatensap toe.
Verhit de champignonhoeden in een pan met een bodempje water, laat 10 minuten zachtjes koken.
Serveer de warme champignons met het hete mengsel erover en nog wat verse peterselie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
