Champignons met spinazievulling
- Hapje, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 12
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Doe de diepvriesspinazie in een pan water. Breng het water aan de kook en doe de deksel op de pan.
Laat de spinazie 10 minuten koken op middelhoog vuur. Roer na 10 minuten even door en laat de spinazie daarna uitlekken.
Verwijder voorzichtig de stengels van de champignons. Snijd de stengels in kleine stukjes en zet ze opzij.
Doe de bovenkant van de champignons, de 'champignonhoedjes', met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en snipper de ui.
Verhit de margarine in een klein steelpannetje tot het net vloeibaar is.
Meng in een kommetje de melk en gesmolten margarine goed door elkaar.
Verwarm in een sauspan een beetje olijfolie.
Voeg de knoflook en ui toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de zongedroogde tomaten, spinazie, de stukjes champignonstengels en het melk/margarine mengsel toe. Laat dit even koken en haal het dan van het vuur.
Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en wat peper toe en roer alles in de sauspan goed door elkaar.
Schep de spinazievulling in de 'champignonhoedjes'.
Bak de gevulde champignons 30 minuten in de voorverwarmde oven.