Pudding van chiazaadjes met cantaloupe meloen en pistachenoten

Bereiding

Meng de sojayoghurt met het chiazaad in een bakje en plaats dit minstens 2 uur in de koelkast.

Halveer de cantaloupe, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Hak de pistachenoten grof.

Verdeel de cantaloupe en pistachenoten over de chiapudding.

Tip: Je kunt de chiapudding ook vast de avond van tevoren in de koelkast zetten.  

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g ongezoete sojayoghurt
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 75 g cantaloupe
  • 10 g pistachenoten ongezouten

Koolhydraten 11,7 g
waarvan suikers 10,7 g
Vet 11,4 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 12 g
Vezels 5,8 g
Groenten 0 g
Kcal 209
Zout 0,53 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!