Courgettelasagne

Ingrediënten
- 3 courgettes
- 500 g mager rundergehakt
- 200 g geraspte kaas 30+
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 blikken gepelde tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree
- 10 g Italiaanse kruiden
- 400 g champignons
- mespuntje zout
- mespuntje peper
- 1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 353 kcal
- Koolhydraten
- 12,8 g
- - waarvan suikers
- 12 g
- Vet
- 17,8 g
- - waarvan verzadigd
- 8,3 g
- Eiwit
- 32,5 g
- Vezels
- 4,1 g
- Groente
- 265 g
- Zout
- 1,33 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
Snijd de courgettes met een kaasschaaf in dunne plakken, snipper de ui en snijd de knoflook en champignons fijn.
Verhit de olie in een wok pan en fruit hier de uitjes en knoflook in tot ze goudbruin zijn. Bak vervolgens de champignons 5 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het gaar is. Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenpuree hieraan toe met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak 10 minuten.
Beleg de bodem van een ovenschaal met courgetteplakken. Verdeel 1 soeplepel gehaktsaus over de courgette. Bestrooi dit met kaas en bedek het vervolgens met courgettesplakken. Herhaal dit proces tot het gehaktmengsel op is. Eindig met een laag courgetteplakken en kaas.
Bak de courgette lasagne 30 minuten in de oven.
Laat de courgettelasagne iets afkoelen en verdeel hem over zes borden. Garneer met peterselie.
Tip: De 30+ kaas kun je vervangen door mozzarella.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
