Courgettepasta met pesto
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snijd de courgette in dunne sliertjes met een aardappelschiller of spiralizer.
Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Snijd ook de tomaat in blokjes en bak deze een paar minuten mee.
Maak ondertussen de verse pesto door eerst de pijnboompitten te roosteren in een droge pan. Wees voorzichtig en blijf de pan goed schudden om te voorkomen dat de pitten aanbranden. Laat even afkoelen.
Doe de basilicum, teentjes knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie bij elkaar en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
Leg de courgetteslierten in de pan, doe er 4 eetlepels pesto bij en roerbak ca. 3 minuten. Giet wat vocht af.
Voeg als laatste de in blokjes gesneden feta toe.