Courgetterolletjes met aardappelcrème

Bereiding

Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook in ca. 15 minuten gaar.

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en de lente-ui in fijne ringen.

Stamp de aardappelblokjes. Meng met de room en lente-uiringen.

Breng de aardappelcrème op smaak met peper, paprikapoeder en chilipoeder.

Bestrijk de courgette met het mengsel, rol op en steek vast met cocktailprikkers.

Bak de rolletjes ca. 5 minuten in de olie en serveer.

Ingrediënten

  • 200 g kruimige aardappelen
  • 1 hele courgette
  • 1 kleine lente-ui    
  • 1 eetlepel room, tot 15% vet    
  • peper     
  • paprikapoeder    
  • chilipoeder    
  • 2 eetlepels olijfolie    

Koolhydraten 13,1 g
waarvan suikers 3,5 g
Vet 5,3 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 2,3 g
Vezels 1,6 g
Groenten 65 g
Kcal 111
Zout -