Courgetterolletjes met aardappelcrème

Ingrediënten
- 200 g kruimige aardappelen
- 1 hele courgette
- 1 kleine lente-ui
- 1 eetlepel room, tot 15% vet
- peper
- paprikapoeder
- chilipoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 111 kcal
- Koolhydraten
- 13,1 g
- - waarvan suikers
- 3,5 g
- Vet
- 5,3 g
- - waarvan verzadigd
- 0,9 g
- Eiwit
- 2,3 g
- Vezels
- 1,6 g
- Groente
- 65 g
Bereiding
Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook in ca. 15 minuten gaar.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en de lente-ui in fijne ringen.
Stamp de aardappelblokjes. Meng met de room en lente-uiringen.
Breng de aardappelcrème op smaak met peper, paprikapoeder en chilipoeder.
Bestrijk de courgette met het mengsel, rol op en steek vast met cocktailprikkers.
Bak de rolletjes ca. 5 minuten in de olie en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
