Courgetti bolognese
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflook. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd klein. Snijd de prei in kleine ringetjes en was grondig in een zeef onder de kraan.
Verhit bakolie in een koekenpan of braadpan en bak de ui, wortels en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur, totdat de groenten zacht zijn. Pers de knoflook erboven uit.
Bak intussen in een droge koekenpan het rundergehakt en de prei 5 minuten. Schep het gehakt-preimengsel bij de andere pan.
Voeg de tomatenstukjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes koken, proef en breng op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden.
Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met een flinke schep bolognesesaus.
Tip: Maak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt. Ook erg lekker met verse basilicum en geraspte kaas.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten