Courgetti met zalm-roomsaus
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een middelhoog vuur (circa 5 minuten). Roer de crème fraîche erdoor.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Meng de avocado met een beetje citroensap.
Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Roer de avocado en zalm voorzichtig door de roomsaus en verwarm kort mee. Proef en breng op smaak met peper.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met een flinke schep zalm-avocado-roomsaus.
Tip: Heerlijk met een limoentje en verse dille.