Couscous met geroosterde groenten en kip

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes. Was de cherrytomaten, winterpeen en citroen. Snijd de winterpeen en de citroen in plakjes.

Meng de kipdrumsticks met de olijfolie, komijn, koriander, paprikapoeder en peper.

Verhit een koekenpan en braad de kip rondom aan.

Leg de groenten, citroen en kipdrumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer samen met de geroosterde groenten en kip.

Tip: Vervang de kipdrumstick door bijvoorbeeld falafel voor een veganistische versie.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan de couscous eens door wortel-, broccoli- of bloemkoolrijst.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 winterpeen (á 170 g)
  • ½ citroen
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje peper
  • 100 g volkoren couscous

Koolhydraten 47,3 g
Vet 21 g
waarvan verzadigd 4,9 g
Eiwit 40,8 g
Vezels 12,7 g
Groente 310 g
Kcal 567
Zout 0,46 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!