Eimuffin met mango

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang

Ingrediënten

  • 100 g mango
  • 3 eieren
  • 40 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • ½ eetlepel zonnebloemolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
68 kcal
Koolhydraten
3,7 g
- waarvan suikers
3,2 g
Vet
3,9 g
- waarvan verzadigd
1,1 g
Eiwit
4,1 g
Vezels
0,5 g
Groente
0 g
Zout
0,12 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de mango in kleine blokjes.

Klop de eieren los met de melk.

Voeg de mango en koek & speculaaskruiden toe aan het beslag.

Vet de muffinvorm in met zonnebloemolie en giet het beslag in de vormpjes.

Bak de eimuffins 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

Tip 1: Je kunt ook mango uit de vriezer gebruiken. Laat deze eerst even ontdooien zodat je de blokjes kleiner kunt snijden.

Tip 2: Vervang de halfvolle melk door sojamelk voor een lactosevrije versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes