Eiwrap hapjes

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Foto Eiwrap hapjes met spinazie op bruin bord

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 30 g amandelmeel
  • 120 ml melk
  • 50 g spinazie
  • zwarte peper
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 3 eetlepels gehakte pistachenootjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
73 kcal
Koolhydraten
1,4 g
- waarvan suikers
0,9 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
5,1 g
Vezels
0,6 g
Groente
10 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de eieren, het amandelmeel, de melk en de kruiden in een kom en mix dit goed.

Bekleed een diepe bakplaat of bakvorm (ongeveer 38 x 25 cm) met bakpapier en strooi de gesneden spinazie erover.

Giet het eimengsel over de spinazie en bak dit circa 12 minuten tot de de randen van de omelet bruin beginnen te worden en het in het midden gebakken is, neem dan uit de oven en laat 3 minuten staan.

Besmeer met hüttenkäse en rol op.

Snij de rol in 12 stukjes, bestrooi met gehakte pistachenootjes en serveer warm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes