Foto Eiwrap hapjes met spinazie op bruin bord

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de eieren, het amandelmeel, de melk en de kruiden in een kom en mix dit goed.

Bekleed een diepe bakplaat of bakvorm (ongeveer 38 x 25 cm) met bakpapier en strooi de gesneden spinazie erover.

Giet het eimengsel over de spinazie en bak dit circa 12 minuten tot de de randen van de omelet bruin beginnen te worden en het in het midden gebakken is, neem dan uit de oven en laat 3 minuten staan.

Besmeer met hüttenkäse en rol op.

Snij de rol in 12 stukjes, bestrooi met gehakte pistachenootjes en serveer warm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 30 g amandelmeel
  • 120 ml melk
  • 50 g spinazie
  • zwarte peper
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 3 eetlepels gehakte pistachenootjes

Koolhydraten 1,4 g
waarvan suikers 0,9 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 5,1 g
Vezels 0,6 g
Groente 10 g
Kcal 73
Zout 0,18 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!