Eiwrap met frisse tonijnsalade

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- ½ eetlepel olijfolie
- 30 g komkommer
- 2 bladeren kropsla
- ¼ rode ui
- 3 takjes dille
- 50 g tonijn uit blik (op water)
- 1 eetlepel griekse yoghurt
- snufje chillivlokken
- 1 eetlepel citroensap
- snufje peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 288 kcal
- Koolhydraten
- 2,5 g
- - waarvan suikers
- 1,9 g
- Vet
- 17,1 g
- - waarvan verzadigd
- 5,4 g
- Eiwit
- 27 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 70 g
- Zout
- 0,78 g
Bereiding
Klop de eieren los met de melk.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het ei op laag vuur gaar.
Snijd de komkommer in plakjes. Haal de bladeren los van de krop en was ze. Maak de rode ui schoon en snipper deze. Snijd de dille fijn.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de griekse yoghurt, rode ui, dille, chili vlokken en citroensap. Breng op smaak met peper.
Verdeel de slabladeren, komkommer en tonijnsalade over de eiwrap en rol op.
Liever een vegetarische versie? Vervang de tonijn door kikkererwten voor een “chickpea of the sea” salade.
Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!
7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge. Meedoen is leuk, lekker en goed voor je gezondheid. Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!
