Eiwrap met gebakken peer en kaneel

Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 eetlepels amandelmelk ongezoet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 peer
- 20 g walnoten
- 1 theelepel kaneel
- 40 g blauwe bessen
- 2 theelepels cacaonibs
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 315 kcal
- Koolhydraten
- 9,9 g
- - waarvan suikers
- 8 g
- Vet
- 23,3 g
- - waarvan verzadigd
- 5,9 g
- Eiwit
- 14,8 g
- Vezels
- 3 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Klop de eieren samen met de amandelmelk los.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de eieren op laag vuur gaar. Herhaal dit met de andere helft van de eieren, zodat je 2 eiwraps hebt.
Was de peer, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakjes. Hak de walnoten grof.
Verhit een koekenpan en bak de peer 5 minuten totdat deze een beetje zacht is. Voeg de kaneel toe en bak kort mee.
Verdeel de gebakken peer, blauwe bessen, walnoten en cacaonibs over de eiwraps en rol op.
Geen peer in huis? Dit recept is ook lekker met appel!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
