Eiwrap met zalm

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Eiwrap met zalm

Ingrediënten

  • 2 lente uitjes
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 80 g zuivelspread light met bieslook
  • 100 g gerookte zalm
  • flinke handvol rucola

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
427 kcal
Koolhydraten
4,2 g
- waarvan suikers
3,7 g
Vet
30,4 g
- waarvan verzadigd
10,6 g
Eiwit
34,1 g
Vezels
0,7 g
Groente
22,5 g
Zout
2,67 g

Bereiding

Snijd de lente-ui in dunne plakjes.

Klop de eieren los met de melk en roer de lente-ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en schenk hier het eiermengsel in. Bak de eiwrap gaar. 

Besmeer de eiwrap met zuivelspread en beleg met gerookte zalm, verdeel de rucola er overheen.

Rol de omelet dicht en prik er eventueel een satéprikker in om hem bij elkaar te houden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes