Filipijnse gember-kippensoep
- Lunch, Gevogelte, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan, snipper de ui en snijd de knoflookteentjes en de gember fijn. Fruit dit in de pan totdat ze glazig zijn.
Voeg er een snufje peper en zout bij en bak de kippenstukken mee tot ze goudbruin zijn.
Voeg er water aan toe en breng het aan de kook samen met de citroengras, sojasaus/ketjap asin en vissaus.
Verlaag het vuur na 10 minuten en laat het gedurende een uur staan.
Snijd de chayote in blokken en voeg dit aan de soep toe. Kook het 20 minuten mee.
Schenk de soep in vier diepe soepborden en voeg de paksoi toe.
Tip: Voeg 1 fijngesneden lombok toe, of gebruik in plaats van paksoi 400 gram choi som of 400 gram spinazie.