Bereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.

Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.

Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.

Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.

Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes. Halveer de olijven.

Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.

Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.

Schep het uimengsel erdoor met de ringetjes bosui en de olijven.

Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon.

Maak de stamppot op smaak met wat tijm.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool
  • 300 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 8 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 g kaas, 48+
  • 100 ml bouillon*
  • tijm

Koolhydraten 41,1 g
waarvan suikers 11,4 g
Vet 20,8 g
waarvan verzadigd 7,7 g
Eiwit 15,7 g
Vezels 10,2 g
Groente 330 g
Kcal 435
Zout 1,5 g