Franse stamppot met bloemkool

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Franse stamppot

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool
  • 300 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 8 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 g kaas, 48+
  • 100 ml bouillon*
  • tijm

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
435 kcal
Koolhydraten
41,1 g
- waarvan suikers
11,4 g
Vet
20,8 g
- waarvan verzadigd
7,7 g
Eiwit
15,7 g
Vezels
10,2 g
Groente
330 g
Zout
1,5 g

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.

Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.

Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.

Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.

Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes. Halveer de olijven.

Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.

Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.

Schep het uimengsel erdoor met de ringetjes bosui en de olijven.

Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon.

Maak de stamppot op smaak met wat tijm.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes