Fusilli met oventomaatjes
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was en halveer de cherrytomaatjes en spreid uit over de bakplaat. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden en plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Verwarm bakolie in een royale koekenpan of braadpan. Bak de champignons en paprika al omscheppend bruin en zacht.
Klop de kruiden roomkaas los met een beetje pasta kookvocht of melk en voeg toe aan de pan. Verwarm de saus al roerend en voeg de laatste minuut de spinazie toe.
Verdeel de volkoren fusilli over de borden, schep de champignonroomsaus erover en garneer met de oventomaatjes.
Tip: Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de cherrytomaatjes natuurlijk ook in de pan meebakken met de groenten.