Gegratineerde koolsteaks met wortelpuree en heekfilet
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1-2 cm. Laat de steelaanzet er aan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de kool plakken op de bakplaat, kwast de plakken in met olie en rooster 30-35 minuten in de oven.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel, snijd klein en kook afgedekt in 15 minuten gaar. Giet het water af en pureer de wortel tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper.
Pel de knoflook. Meng de geraspte kaas met de Italiaanse kruiden en pers de knoflook erboven uit. Haal de koolsteaks halverwege de bereidingstijd uit de oven en verdeel het kaas mengsel erover. Gratineer de kool steaks nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit olie of boter in een bakpan en bak de heekfilet in circa 6-8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper. Serveer de heekfilet met de gegratineerde koolsteaks en wortelpuree.
Foto: Ekomenu