Gegratineerde koolsteaks met wortelpuree en heekfilet

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Gegratineerde koolsteaks met wortelpuree en heekfilet
Ekomenu

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 1 knoflookteen
  • 50 g geraspte kaas
  • 200 g heekfilet
  • 400 g wortel
  • 3 el olie
  • snufje peper
  • 2 el Italiaanse kruiden

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
544 kcal
Koolhydraten
23 g
- waarvan suikers
19 g
Vet
34 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
30 g
Vezels
13 g
Groente
400 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1-2 cm. Laat de steelaanzet er aan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de kool plakken op de bakplaat, kwast de plakken in met olie en rooster 30-35 minuten in de oven.

Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel, snijd klein en kook afgedekt in 15 minuten gaar. Giet het water af en pureer de wortel tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper.

Pel de knoflook. Meng de geraspte kaas met de Italiaanse kruiden en pers de knoflook erboven uit. Haal de koolsteaks halverwege de bereidingstijd uit de oven en verdeel het kaas mengsel erover. Gratineer de kool steaks nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit olie of boter in een bakpan en bak de heekfilet in circa 6-8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper. Serveer de heekfilet met de gegratineerde koolsteaks en wortelpuree.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes