Gegrilde groenten met feta en walnoten
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine, courgette en paprika en snijd in de lengte in dunne repen of plakken.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten bruin en beetgaar op een hoog vuur. Of grill alle groenten in een grillpan (de bereiding duurt dan wat langer). Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Mix of prak de helft van de feta met de limoensap en -rasp en een beetje water of melk zodat je een 'sausje' krijgt.
Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge bakpan.
Verdeel de groenten over de borden, schenk het sausje erover en werk af met de walnoten, tuinkers en de rest van de feta.
Foto: Ekomenu