Gekleurde groente­scho­tel met geitenkaas

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Gekleurde groente ovenschotel met geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 grote tomaten
  • 180 g geitenkaas (1 rol)
  • 400 ml tomatenpassatao
  • 2 theelepels tijm
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
169 kcal
Koolhydraten
11,9 g
- waarvan suikers
11,5 g
Vet
8 g
- waarvan verzadigd
4,9 g
Eiwit
9,6 g
Vezels
4,4 g
Groente
210 g
Zout
0,64 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de courgette, paprika, aubergine, ui en tomaten in hele dunne plakken. Je kunt voor de courgette en aubergine een kaasschaaf of dunschiller gebruiken.

Snijd de geitenkaas in plakken.

Meng de tomatenpassata met de tijm en peper en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal.

Leg de groenten erin, waarbij je ze rij voor rij afwisselt, gevolgd door de geitenkaas. Maak zoveel lagen als je in de ovenschaal krijgt.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de groenteschotel 20 minuten in de oven.

Neem na de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Bak nog eens 20 minuten in de oven. Controleer af en toe of de groenten niet te bruin worden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes