Gekruide forel uit de oven met komkom­mer­risotto

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
70 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 500 ml bouillon*
  • 350 g komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 g risottorijst, ongekookt
  • 1 hele citroen
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 1 el kervel
  • 1 bakje waterkers
  • 2 forellen
  • 1 tomaat

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
343 kcal
Koolhydraten
52 g
Vet
6,5 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
18 g
Vezels
2 g
Groente
110 g
Zout
1,5 g

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de peterselie, de bieslook en de dille grof. 

Snijd de waterkers af.

Besprenkel 4 schoongemaakte forelfilets met citroensap en bestrooi van binnen en buiten met peper.

Meng de kruiden en citroenschil en stop in de buikholte van de forel.

Leg steeds 1 filet op een groot stuk bakpapier en maak een pakketje. Leg op het rooster van de oven en laat ca. 25-30 minuten in de oven op 200°C garen.

Breng de bouillon aan de kook.

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar in het bouillon.

Snijd de komkommer en de sjalot in stukjes en bak ca. 2 minuten in de olijfolie.

Breng op smaak met peper. Voeg de rijst toe en bak het kort mee.

Hak de kervel en snij de tomaat in kleine stukjes. Schep beide door de gare rijst en breng op smaak. Haal de forelfilets uit het bakpapier en serveer met dit met het komkommerijst.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes