Gepofte zoete aardappel
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Was de zoete aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en prik wat gaatjes in de aardappels met een vork.
Bak ze 60 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar wanneer je er gemakkelijk in kunt prikken.
Schil en snipper ondertussen de rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
Doe de helft van de rode ui en het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak fijn tot een gladde guacamole.
Doe het gehakt in een koekenpan en bak het rul, voeg halverwege de rest van de rode ui toe.
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de paprikablokjes samen met de maïs toe aan het gehakt.
Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met het gehaktmengsel. Maak af met een grote lepel guacamole.