Gerookte tofu met paprika
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kaan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de gerookte tofu in blokjes.
Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de tofu en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg als laatst de tomaat toe. Breng op smaak met paprikapoeder en peper. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Serveer de volkoren basmatirijst met de gerookte tofu en paprika. Garneer met de geroosterde walnoten.
Tip: Houd je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper. Ook lekker met verse koriander.