Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- Kruiden-mogelijkheden: paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, kaneel, nootmuskaat, baharat kruidenmix, gemberpoeder, cayennepeper, ras el hanout, za’atar, sesamzaadjes of Italiaanse kruiden
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 66 kcal
- Koolhydraten
- 6 g
- - waarvan suikers
- 0,2 g
- Vet
- 2,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 2,8 g
- Vezels
- 2,8 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,19 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef. Dep ze vervolgens goed droog.
Meng in een kom de kikkererwten met een eetlepel olijfolie en voeg naar smaak kruiden toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 10 minuten even om en bak tot de kikkererwten knapperig zijn.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
