Gestoofde venkel

Bereiding

Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen.

Snijd de venkel in dunne plakken.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten. Strooi er peper over.

Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de venkel.

Stoof de groente in 20 minuten gaar. Strooi het klein geknipte venkelgroen erover. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 100 ml kippenbouillon*

Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 4,7 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 2,3 g
Vezels 5 g
Groente 200 g
Kcal 86
Zout 0,63 g