Gestoomde groenten

Bereiding

Was en schil de bleekselderij en snijd in staafjes.

Schil de koolrabi en snijd in staafjes.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

Breng een klein laagje water aan de kook (of gebruik een stoompan) en kook de broccoli- en bloemkoolroosjes samen met de bleekselderij en koolrabi beetgaar (circa 5 minuten). De paprika mag rauw blijven.

Spoel de witte bonen in een zeef af onder de kraan.

Pureer de bonen met een keukenmachine of een staafmixer en leng aan met olijfolie extra vierge.

Pel de knoflook en knijp 1 teentje erboven uit (bewaar de andere teen voor het yoghurtsausje).

Breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.

Doe de rode biet en mierikswortelspread in een schaaltje (je hoeft daar verder niets mee te doen).

Doe de yoghurt in een schaaltje en knijp de knoflook erboven uit.

Serveer de gestoomde groenten op een mooie schaal en serveer de sausjes ernaast. Dippen maar!

Tip: Maak nog meer dipjes, bijvoorbeeld een lekkere pesto.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij 
  • ½ paarse koolrabi 
  • 1 puntpaprika 
  • 400 g bloemkool-/broccoliroosjes 
  • 360 g witte bonen (gekookt) 
  • 2 knoflookteentjes
  • 70 g rode biet en mierikswortelspread
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels yoghurt
  • paprikapoeder 
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 41,9 g
waarvan suikers 10,1 g
Vet 32,2 g
waarvan verzadigd 4,6 g
Eiwit 21,6 g
Vezels 24,0 g
Groente 580 g
Kcal 513
Zout 1,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!