Gevulde courgettes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gevulde courgettes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 120 g bospeen
  • 1 aubergine
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes
  • 40 g (plantaardige) Parmezaanse kaas
  • 1 grote avocado
  • sap van 1 citroen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
401 kcal
Koolhydraten
29,6 g
- waarvan suikers
28,3 g
Vet
21,2 g
- waarvan verzadigd
5,6 g
Eiwit
17,4 g
Vezels
11,6 g
Groente
731 g
Zout
0,56 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan.

Snipper de ui en de knoflook. Fruit kort aan.

Snijd de wortel en aubergine in hele kleine blokjes. Voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden. Zet het vuur laag en laat het vijf minuten bakken.

Was de courgettes, halveer ze en verwijder de zaadlijsten met een lepel.

Verdeel het groentemengsel over de uitgeholde courgettes en bestrooi met de (plantaardige) Parmezaanse kaas. Bak de courgettes 20 minuten in het midden van de oven.

Maak de avocadosaus door de avocado te pureren met het citroensap. 

Haal de courgettes uit de oven en verdeel de avocadosaus en tuinkers erover.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes