Gevulde kerriesoep

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Gevulde kerriesoep

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 1 prei, in ringen
  • 200 g wortel
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 theelepel gemalen citroengras
  • 1 blokje natriumarme kipbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels rozemarijn
  • ½ theelepel gemalen lavas
  • zwarte peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
228 kcal
Koolhydraten
23,8 g
- waarvan suikers
7,9 g
Vet
5,7 g
- waarvan verzadigd
1,3 g
Eiwit
17,9 g
Vezels
5,4 g
Groente
90 g
Zout
0,39 g

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de kipfilet hierin gaar.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd ook de prij in ringen en de wortel in blokjes.

Voeg de aardappel, prei en wortel toe aan de kip en bak het geheel op zacht vuur nog een paar minuten.

Voeg vervolgens de citroengras, lavas, bouillonblokje en 1,5 liter water toe.

Roer alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat het op zacht vuur pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.

Breng op smaak met een beetje zwarte peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes