Gevulde paprika met quinoa

Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 80 g quinoa
- 120 g zwarte bonen
- 150 g champignons
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper naar smaak
- 50 g geraspte kaas 30+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 412 kcal
- Koolhydraten
- 44,7 g
- Vet
- 13,5 g
- - waarvan verzadigd
- 4,3 g
- Eiwit
- 22,6 g
- Vezels
- 10,4 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,87 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de paprika, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Bak 10 minuten in de oven.
Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze schoon. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Voeg de zwarte bonen, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, peper en de quinoa toe en bak kort mee.
Vul de paprika's met het quinoa mengsel, strooi de kaas bovenop en bak 15 minuten in de oven.
Tip: Vervang de geraspte kaas door bijvoorbeeld edelgistvlokken voor een veganistische versie.
Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de quinoa door 100 gram (vegetarisch) gehakt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
