Gevulde sinaas­appel

Bereiding

Snijd de sinaasappels doormidden.

Snijd met een scherp mes de zijkant van het vruchtvlees los.

Lepel het vruchtvlees uit de sinaasappel in een diep bord zodat het eventuele sap eruit kan lopen.

Snijd van twee helften het vruchtvlees in kleine stukjes.

Meng met de Griekse yoghurt, vanille en citroensap. Laat de smaken even intrekken.

Rooster het amandelschaafsel met de speculaaskruiden kort in een koekenpan.

Vul de sinaasappels met het yoghurtmengsel.

Maak af met het amandelschaafsel en de munt.

Tip: bewaar het overgebleven vruchtvlees voor het ontbijtje van morgen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • paar blaadjes munt
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 3 eetlepel amandelschaafsel
  • scheutje vers citroensap

Koolhydraten 7,1 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 1,6 g
Groente 0 g
Kcal 105
Zout 0,05 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!