Gevulde zoete aard­ap­pel met oester­zwam

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
55 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete aardappelen (á 165 g per stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 75 g oesterzwammen
  • ½ rode ui
  • ½ citroen
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 takjes peterselie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
263 kcal
Koolhydraten
42 g
- waarvan suikers
12,9 g
Vet
6,5 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
4,4 g
Vezels
8,2 g
Groente
275 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de zoete aardappel en verwijder eventuele oneffenheden. Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel met een vork.

Leg de zoete aardappel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Bak 35 minuten in de oven totdat het gaar is.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne halve ringen.

Meng de rode ui met het sap van de citroen en laat even marineren.

Meng de oesterzwamreepjes met de olijfolie, rozemarijn, peper naar smaak en het gerookte paprikapoeder.

Verhit een koekenpan en bak de oesterzwam en paprika 3 minuten op middelhoog vuur.

Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ze in de lengte open en vul met de gebakken oesterzwam en paprika. Voeg de gemarineerde rode ui toe en garneer met blaadjes peterselie.

Lekker met een andere salade erbij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes