Gevulde zoete aardappel met oesterzwam
- Hoofdgerecht, Veganistisch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de zoete aardappel en verwijder eventuele oneffenheden. Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel met een vork.
Leg de zoete aardappel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Bak 35 minuten in de oven totdat het gaar is.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne halve ringen.
Meng de rode ui met het sap van de citroen en laat even marineren.
Meng de oesterzwamreepjes met de olijfolie, rozemarijn, peper naar smaak en het gerookte paprikapoeder.
Verhit een koekenpan en bak de oesterzwam en paprika 3 minuten op middelhoog vuur.
Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ze in de lengte open en vul met de gebakken oesterzwam en paprika. Voeg de gemarineerde rode ui toe en garneer met blaadjes peterselie.
Lekker met een andere salade erbij.