Gourmetten
- Hoofdgerecht, Vis, Vlees
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 6
Bereiding
Wil je tijdens de feestdagen op je lijn letten, maar ook lekker genieten? Lees hier onze tips voor gezond gourmetten.
Snijd het vlees en de vis in kleine stukjes en leg op een bord. Zet het bord in de koelkast tot je aan tafel gaat.
Snijd de paprika, broccoli, courgette en champignons in stukjes. Verdeel over verschillende kommetjes.
Schil de aardappelen en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in dunne plakjes.
Giet zes eetlepels vloeibare margarine of olijfolie in een kommetje, en zet hier een kwastje in. Dit gebruik je straks om het gourmetstel in te smeren.
Verdeel de hummus, tzatziki en salsa over een aantal kleine kommetjes. Doe de rauwkostsalade ook in een kom en giet de dressing erover.
Zet het vlees, de vis en alle kommetjes op tafel. Iedereen krijgt één broodje erbij.
Tip: Volg je een koolhydraatarm dieet? Laat het brood en de aardappelen achterwege, dat scheelt 50 koolhydraten per persoon.
Foto: Shutterstock