Groentefrittata met walnoten
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes.
Hak de walnoten grof.
Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat circa 10 minuten.
Breng op smaak met paprikapoeder en peper.
Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met het eiermengsel.
Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles erin. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
Tip: Lekker met een frisse salade.