Groente­pasta met zoete aardappel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Groentepasta met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 150 g zoete aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g vegetarische reepjes
  • 2 courgettes
  • 30 g pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
441 kcal
Koolhydraten
38,6 g
- waarvan suikers
20,5 g
Vet
18,3 g
- waarvan verzadigd
3,4 g
Eiwit
24 g
Vezels
13,8 g
Groente
420 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Schil de zoete aardappelen en wortelen. Snijd ze vervolgens ook in kleine blokjes.

Verhit op middelhoog vuur een beetje olijfolie in een wok en roerbak de vegetarische reepjes in 5 minuten krokant.

Voeg de groenten toe en bak mee tot de zoete aardappel en wortel beetgaar zijn.

Snijd ondertussen de courgette met een spiraalsnijder tot lange slierten. Bak de courgettespaghetti 2 minuten in een koekenpan.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de gewokte groenten overheen. Bestrooi met wat pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes