Groentepasta met zoete aardappel

Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 150 g zoete aardappelen
- 300 g wortelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g vegetarische reepjes
- 2 courgettes
- 30 g pompoenpitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 441 kcal
- Koolhydraten
- 38,6 g
- - waarvan suikers
- 20,5 g
- Vet
- 18,3 g
- - waarvan verzadigd
- 3,4 g
- Eiwit
- 24 g
- Vezels
- 13,8 g
- Groente
- 420 g
- Zout
- 1,2 g
Bereiding
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Schil de zoete aardappelen en wortelen. Snijd ze vervolgens ook in kleine blokjes.
Verhit op middelhoog vuur een beetje olijfolie in een wok en roerbak de vegetarische reepjes in 5 minuten krokant.
Voeg de groenten toe en bak mee tot de zoete aardappel en wortel beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de courgette met een spiraalsnijder tot lange slierten. Bak de courgettespaghetti 2 minuten in een koekenpan.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de gewokte groenten overheen. Bestrooi met wat pompoenpitten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
