Harissa­boontjes met zoete aardappels

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Harissaboontjes met zoete aardappels

Ingrediënten

  • 200 g snijbonen
  • 250 g zoete aardappels
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 romatomaten
  • 200 g rundergehakt
  • 2 theelepels harissa kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
558 kcal
Koolhydraten
37 g
- waarvan suikers
15 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
23 g
Vezels
11 g
Groente
350 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed.

Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is.

Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden en (chili)peper.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes